Bize Ulaşın 0216 573 22 07 | info@peva.com.tr

Mikrobik hastalıkları önlemede El temizliğinin önemi!


Mikrobik hastalıkların birçoğu, el temizliği ve sağlığına yeterli özeninin gösterilmemesinden kaynaklanıyor. Bulasici hastaliklardan korunmanin en kolay ve etkili yolu temiz ellerden geçmektedir.
Ekmeğimize,çocuğumuza,sevdiklerimize dokunurken,tokalaşırken kullandığımız ellerimiz vücutta en çok kirlenen ve mikroorganizmalarla en çok temas eden organlardır. Elleri temiz tutmak, çatlak ve sıyrıkların oluşmasını önlemek, bazı bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelleme yollarından biridir. Kurumuş,çatlamış veya problemli ciltlerde temizlik ve hijyeni sağlamak daha zordur. Bu sebeple ellerin sıklıkla yıkanması kadar , yıkarken kullandığımız temizlik maddesinin de nasıl olduğu çok önemlidir. 
 
Cildimizin doğal bir koruyucu yağ tabakası vardır.Cilt sağlığına uygun olmayan temizlik maddelerin kullanımı ile bu koruyucu yağ tabakası bozulur ve cilt korumasız kalır.Bu durum cildin tahriş olmasına,kaşıntı,kuruma,çatlama,egzama ve birçok cilt probleminin ortaya çıkmasına neden olur. 
 
Unutmamalı ki Ellerin sağlıksız oluşu ve kötü görünümü yapılan işten değil,cilt temizliğinde ve hijyeninde kullanılan yanlış maddelerden kaynaklanır. Sağlıklı bir cilt temizliği için doğru seçilmiş ürünlerin kullanılması çok önemlidir.Özellikle gıda işletmelerinde el temizliğinin hijyenik bir sabun ile yapılması sonrasında alkol bazlı sıvı veya jel el dezenfektanlarının kullanılması gerekmektedir.
 
Unutmamalıyız ki Sağlık ellerden başlar...
WhatsApp chat